BE-IN tip pre krásu

Naša rada na dnes znie:

Aj rozstrapatený účes vyžaduje starostlivosť, aby vyzeral dobre... A možno zistíte, že je s ním dokonca viac práce ako s inými stylingami :)...

Chcete vedieť viac?

Teloviac článkov z kategórie

 

Zázrak menom tea tree

Móda a krásaTelo, 4. septembra 2006 

Tea tree oil, alebo čajovníkový olej pozná každá z nás predovšetkým ako jednu z prísad v kozmetických výrobkoch. Tie, čo ho aj vyskúšali môžu dosvedčiť, že jeho účinky sú nielen mnohostranné, ale v mnohých prípadoch dokonca až zázračné.

Čajovníkový olej pochádza z ďalekej Austrálie. Tu ho ako prví objavili a začali na liečebné účely používať domorodí obyvatelia. Čajovník je menší strom, ktorý kvitne  na žlto alebo fialovo. Jeho meno mu vlastne dal kapitán Cook, keď objavil tento liečivý strom počas svojej objavnej cesty v 18. storočí.

Slávny tea tree oil
S čajovníkovým olejom sa často krát stretávame v jeho anglickej podobe – pod názvom tea tree oil, prípadne ho na výrobkoch môžete objaviť pod latinským názvom Melaleuca alternifolia. Tento olej je jedným z najsilnejších antiseptických produktov a má mnohoraké použitie.

Získava sa lisovaním listov rastliny čajovníka, ktoré prebieha za studena. Olej sa používa neriedený i zriedený, predovšetkým v kozmetických prípravkoch. Jeho účinnou zložkou je terpinenol.

Vynikajúca dezinfekcia
K jeho najoceňovanejším účinkom patrí protizápalové účinok. Miesto aplikácie vydezinfikuje efektívnejšie než bežne používané „neprírodné“ prípravky. Je vysoko cenený v boji proti baktériám, mikróbom, plesniam a tiež pri poraneniach kože. Odstraňuje infekcie na pokožke i slizniciach, napríklad v ústnej dutine.

Pre zdravie
Stimuluje imunitný systém a regeneruje poškodené tkanivá. Často krát ho používajú HIV pozitívni pacienti, odporúča sa aj pacientom, ktorí sa po vážnych ochoreniach zotavujú len veľmi pomaly. Pri chrípkach a prechladnutí sa odporúča kúpeľ s pridaním čajovníka, výborné výsledky má už po prvých príznakoch. Pri ochorenia dýchacích ciest sa inhaluje.

Od hlavy až po päty
V kozmetických prípravkoch sa pridáva prakticky do všetkého. V šampónoch chráni proti lupinám, aktivuje funkciu pokožky hlavy a revitalizuje, upokojuje podráždenú pokožku. Má pozitívny vplyv pri boji proti vypadávaniu vlasov, i pri tvorbe ekzémov.

Boj s akné
Používa sa do prípravkov, ktoré majú eliminovať akné a jeho tvorbu. Avšak nielen akné vás môže nepríjemne potrápiť. Zvykne sa aplikovať i na ranky po uštipnutí hmyzom, dokonca aj na opary. Nájdete ho v čistiacich géloch, krémoch i pleťových mliekach.

Dokonca aj prípravky na ženskú intímnu hygienu obsahujú tento zázračný olej, objavuje sa i v výrobkoch na ústnu hygienu. Väčšina ľudí znáša aplikáciu čajovníkového oleja veľmi dobre, avšak pri veľmi citlivej pokožke sa odporúča spraviť menšia skúška.

Autor: Astra

Zdielať na:FacebookTwitterVytlačiťPoslať e-mailom
zmenili sa s nami
Plesová premena: Lucka ako hviezda večera
Valentínska premena: Ohnivá a ženská!
Premena Danky: manžel ju nespoznal
Kliknite a inšpirujte sa úžasnými premenami vizáže našich čitateliek... Ak aj vy túžite po zmene, nezabudnite sa zapojiť do nášho fanklubu na Facebooku, kde priebežne vyberáme kandidátky do našich premien...

Kontakt na redakciu

redakcia@wanda.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.